De dag beginnen met een punt taart die bijdraagt aan je gezondheid en waarmee je direct een portie groente naar binnen werkt is natuurlijk zeer verstandig te noemen. Als die taart dan ook nog eens super lekker is en simpel te maken heb je een echt Zonder Fratsen recept te pakken.

Deze ontbijttaart met lekker sappige bramen in een cheesy omgeving gaat jou de ochtend door helpen.

 

 

Recept

Ingrediënten voor de eerste laag
425 g Pompoenpuree
2 Eieren (110 g)
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
100 g Muesli*
20 g Kokosmeel

Ingrediënten voor de toplaag
1 bakje (200 g ) Goldessa cream cheese light (Lidl)
300 g Magere kwark met yoghurt vanille (Jumbo)**
1 Ei (55 g)
20 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
150 g Bramen (vers of uit de vriezer)

 

*Ik heb I love you muesli van MyMuesli gebruikt. Ieder ander soort muesli volstaat uiteraard.
**Of een ander soort kwark met smaakje.

 

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik heb PAM spray gebruikt.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Meng in een kom alle ingrediënten voor de eerste laag door elkaar.
-Laat dit even staan. Je zult zien dat de muesli en het kokosmeel het vocht gaan absorberen en het beslag steviger wordt.
-Meng in een tweede kom alle ingrediënten, behalve de bramen, voor de toplaag door elkaar.
-Stort beslag 1 in de springvorm.
-Verdeel beslag 2 erover.
-Verdeel de bramen erover.
-Bak de taart in het midden van de oven in +/- 60 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart er nog een uurtje in staan. Dit voorkomt dat de taart gaat inzakken.
-Laat hierna de taart verder afkoelen buiten de oven en vervolgens in de koelkast.

Je kunt de taart 5 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. invriezen kan ook.

 

 

 

 

Voedingswaarden per 1/10 deel
144,4 kcal
4,5 g vet
13,1 g koolhydraten
4,4 g vezels
11,2 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.