Onlangs kreeg ik tijdens een etentje met de kookclub pindasoep geserveerd.
Dit vond ik zo lekker dat ik thuis een eigen recept heb gemaakt.

Deze soep zit vol groente wat maakt dat het een volwaardige avondmaaltijd geworden is.

 

Recept

 

Ingrediënten voor 2 porties
1 Ui gesnipperd (70 g)
1 teen Knoflook fijngehakt (10 g)
20 ml Zonnebloemolie
400 g Chinese of Thaise roerbakgroente
50 ml Ketjap manis
15 g Sambal oelek
3 ml Citroensap (flesje)
500 ml Water
1 Groentebouillontablet
100 g Pindakaas extra crunchy
2 Eieren
1 Lente-ui (12 g)
10 g Gebakken uitjes

 

Bereidingswijze
-Warm de zonnebloemolie in een kookpan.
-Fruit de gesnipperde ui en de gehakte knoflook zachtjes aan.
-Voeg de roerbakgroente toe en roer even goed door.
-Voeg ketjap manis, sambal, citroensap, water, de bouillontablet en pindakaas toe.
-Roer goed door en breng aan de kook.
-Kook ondertussen de eieren zoals je gewend bent.
-Snijd de lente-ui in ringetjes.
-Serveer de soep in diepe borden.
-Maak af met het gekookte ei, de lente-ui en gebakken uitjes.

 

 

 

Voedingswaarden per portie
676 kcal
47 g vet
35,5 g koolhydraten
5 g vezels
22,5 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.