Pompoen is mijn favoriete groente. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik het heel erg lekker vind. Bijkomende voordelen zijn dat de voedingswaarden zeer gunstig zijn en het een heel veelzijdige groente is. Ik eet het dikwijls als avondeten, maak er pap van voor het ontbijt of zoals nu bak ik er een taart van.

De pumpkin pie heeft heel fijne macro’s waardoor je er zonder schuldgevoel gerust nog een punt van kan nemen. Ik at de taart steeds als ontbijt. Een heerlijke start van de dag. Het is toch een fijn idee als je weet dat je gewoon zit te ontbijten met groente?

 

 

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem
400 g Pompoenpuree
100 g Kokosmeel
15 g Cacao
15 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak
15 g Steviala Kristal Sweet of 4 g van een ander zoetmiddel
1 g Zout

 

Bereidingswijze
-Bekleed een vlaaivorm of springvorm van 26 cm doorsneden met bakpapier.
-Verwarm de oven voor op 225 graden.
-Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix tot een homogene massa.
-Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en maak een opstaand randje.
-Bak de taartbodem in het midden van de oven op een rooster +/- 15 minuten.

 

Ingrediënten voor de vulling
450 g Pompoenpuree
100 g Goldessa cream cheese light (verkrijgbaar bij de Lidl)
1 Ei (55 g)
1 Eiwit (35 g)
30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
30 Steviala Ery-Bronze of 6 g van een ander zoetmiddel
10 g Pumpkin spice

 

Bereidingswijze
-Doe alle ingrediënten bij elkaar in een ruime kom en mix tot een homogene massa.
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden.
-Schenk de vulling op de bodem en bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar
-Zet de oven daarna uit maar laat de taart er nog wel een uur in staan. Dit voorkomt dat de taart inzakt.
-Laat na een uur de taart nog even buiten de oven afkoelen en daarna in de koelkast.

Voedingswaarden per 1/8 deel
117,9 kcal
4,2 g vet
6,3 g koolhydraten
6,9 g vezels
10,1 g eiwit.

 

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.