Onze buren hebben rabarber in de tuin staan. Ik kreeg een bosje met de belofte dat ik er iets van zou bakken en hen een stuk zou geven. Aan de slag dus!
Het werd deze rabarbertaart. Ik vind het een plaatje om te zien en de smaak doet daar niet voor onder.

Recept

Ingrediënten
700 g Rabarber
50 g Steviala ery-pure
3 Rijpe bananen (275 g zonder schil)
3 Eieren (165 g)
100 g Amandelmeel
20 g Steviala ery-bronze

 

Bereidingswijze
-Snijd 400 g rabarberstengels in kleine stukje en doe het samen met de Steviala ery-pure en 2 eetlepels water in een kookpan. Zet op laag vuur en kook tot moes. Tijdens het kookproces komt veel vocht uit de rabarber, dit moet enigzins verdampen zodat een mooie moes ontstaat. Er blijft ongeveer 350 gram moes over.
-Snijd de resterende 300 g rababrber in gelijke stukjes. Dit gebruiken we straks voor de bovenkant van de taart.
-Doe de bananen samen met de eieren, amandelmeel, Steviala ery-bronze en de rababermoes in een keukenmachine en draai tot een beslag. Je kunt dit ook met de hand doen in een ruime kom.
-Vet een vlaaivorm in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Verdeel het beslag over de vorm.
-Maak met de stukjes rabarber een mooi patroon. Begin in het midden en werk naar de kanten toe
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 60 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de oven en daarna buiten de oven.
-Je kunt de taart 5 dagen in de koelkast bewaren.

 

Voedingswaarde per 1/10 deel
123 kcal
6,8 g vet
7,1 g koolhydraten
2,8 g vezels
5,1 g eiwit

 

Heb je nog meer rabarber in huis? Kijk dan ook eens bij deze recepten.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.