Deze no baked taart staat, als je even een beetje doorwerkt, binnen 15 minuten in je koelkast. Dan is het alleen nog even geduldig afwachten tot de gelatine zijn werk gedaan heeft. Super simpel, super lekker!

RECEPT

Ingrediënten
250 g Kruidnoten
50 g Margarine
6 Mandarijnen
500 g Magere kwark
1 bakje Goldessa cream cheese light (Lidl)
50 g Steviala kristal sweet vanille
1 theelepel Vanille extract
8 blaadjes Gelatine

Bereidingswijze
-Bekleed een springvorm van 20 tot 24 cm doorsnede met bakpapier. De bodem en de opstaande rand. De opstaande rand smeer je eerst in met margarine en daarna plak je er stroken bakpapier tegenaan.
-Maal de kruidnootjes fijn in een keukenmachine.
-Smelt de margarine in een steelpannetje en roer de kruidnotenkruimels erdoor.
-Maak van het kruidnotenmengsel een bodem in de springvorm en zet deze in de koelkast.
-Rasp van 3 mandarijnen de oranje schil.
-Pel de mandarijnen en pers ze uit of maal ze helemaal fijn in de keukenmachine (als je geen citrus pers hebt) en zeef het sap boven een steelpannetje.
-Week de gelatine blaadjes 5 minuten in ruim koud water.
-Meng in een ruime kom de kwark met de roomkaas, Kristal sweet vanille, vanille extract en de geraspte schil.
-Schenk de helft van het mandarijnensap ook door het kwarkmengsel.
-Warm de andere helft van het mandarijnensap op tot het tegen de kook komt. Zet het vuur uit.
-Haal de gelatineblaadjes uit het koude water en roer ze met aanhangend vocht door de warme sap.
-Roer tot de gelatineblaadjes gesmolten zijn.
-Roer het gelatinemengsel door het kwarkmengsel. Roer goed!
-Stort het kwarkmengsel op de kruidnootjesbodem en zet de taart 3 a 4 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Voedingswaarden per 1/10 deel
205,1 kcal
8,2 g vet
23,9 g koolhydraten
9,1 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.