Deze heerlijke pompoentaart is best wel heel erg skinny en dat vind ik dus zelf heel erg fijn want dan kan ik zonder schuldgevoel iedere dag genieten van een punt. Sterker nog, deze taart zit bomvol groente! Lekker doorhappen dus!

 

Recept

 

Ingrediënten
Voor de bodem:
100 g Muesli
200 g Pompoenpuree
10 g Steviala Kristal sweet kaneel
10 g Ongezouten roomboter

Voor het pompoenbeslag:
800 g Pompoenpuree
3 Eieren (165 g)
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
20 g Steviala Kristal sweet kaneel
10 g Pumpkin spice of kaneel of koe-/speculaaskruiden

Voor een een beetje smooth:
1 bakje Goldessa cream cheese light (Lidl)
1 Ei (55 g)
10 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

 

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 tot 23 cm met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met PAMspray of een andere vetstof.
-Meng muesli, pompoenpuree en Steviala Kristal sweet kaneel door elkaar in een kom.
-Smelt de roomboter in een steelpannetje en roer door het mengsel.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm.
-Strijk glas met de bolle kant van een lepel.
-Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven.
-Maak ondertussen het pompoenbeslag en het roomkaasmengsel.
-Draai de temperatuur van de oven terug naar 150 graden zodra je de bodem uit de oven hebt gehaald.
-Voor het pompoenbeslag meng je alle ingrediënten door elkaar in een ruime kom.
-Voor het roomkaasmengsel meng je de 3 ingrediënten door elkaar in een kommetje.
-Schenk de helft van het pompoenbeslag op de taartbodem.
-Verdeel het roomkaasmengsel er over en dek af met de rest van het pompoenbeslag.
-Bak de taart in het midden van de oven in +/- 70 minuten gaar.
-Zet de oven uit maar laat de taart er nog een uur in staan voor je deze op het aanrecht verder af laat koelen.
-Laat de taart volledig koud worden in de koelkast.
Je kunt de punten afzonderlijk van elkaar invriezen. Ontdooi bij voorkeur in de koelkast.

 

 

 

Voedingswaarden per 1/10 deel
137,4 kcal
5,9 g vet
8,7 g koolhydraten
2,5 g vezels
10,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.