Een heerlijk romige kwarktaart gemaakt met Optimel kwark stracciatella. Deze smaak is tijdelijk verkrijgbaar. Indien deze niet meer te koop is kun je het vervangen door vanillekwark en eventueel wat extra chocolade toevoegen.
Voor de bodem heb ik Zonder Fratsen muesli gebruikt. Deze bestel je hier. Wil je deze niet gebruiken dan volstaat uiteraard ieder ander soort muesli.
Om dit taartje te maken heb je geen oven nodig, de bereidingswijze is super makkelijk. Het enige lastige is dat je de taart minimaal 4 uurtjes in de koelkast moet laten staan voor je deze kan aansnijden. Dus hop, de keuken in en frats deze taart even in elkaar en geniet lter vandaag of morgenochtend van een lekkere punt. Heerlijk als ontbijt of bij een bakkie koffie.
De voedingswaarden zijn voor 1/10 deel van de taart.

 

Recept

 

Ingrediënten
75 Ongezouten roomboter
200 g MyMuesli Zonder Fratsen muesli
1 bak (550 g) Optimel kwark stracciatella
2 bakjes (400 g) Goldessa roomkaas light (Lidl)
40 g Steviala Ery-pure
13 g Gelatineblaadjes
40 g Steviala Dark Chocolate chips

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 20 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in en plak hier een strook bakpapier tegenaan.
-Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
-Maal de muesli wat fijner in een keukenmachine.
-Meng de gemalen muesli door de gesmolten boter. Roer goed zodat iedere kruimel en ieder stukje muesli omhuld is door de gesmolten boter.
-Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Vorm een mooie bodem.
-Zet de springvorm in de koelkast.
-Week de gelatineblaadjes minimaal 5 minuten in een ruime kom met koud water.
-Meng in een kom de kwark met de roomkaas en Ery-pure.
-Haal de gelatineblaadjes met je vingers uit het water (knijp ze niet uit!) en doe ze in een kleine steelpan.
-Zet het pannetje op laag vuur zodat de gelatine langzaam smelt. Roer goed. De gelatine moet warm worden maar mag zeker niet koken.
-Meng de gesmolten gelatine snel door het kwarkmengsel.
-Roer de Dark Chocolate chips door het kwarkmengsel en stort het geheel op de bodem in de springvorm.
-Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast voor je deze aansnijdt.

Voedingswaarden
228 kcal
12,7 g vet
15,4 g koolhydraten
2,1 g vezels
10,8 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.