Kwarktaart maken is een koud kunstje en het resultaat eigenlijk altijd een feest. De bodem is kruimelig en zoet, de kwarklaag lekker romig. Combineer je dit met bijvoorbeeld verse aardbeien dan heb je een heel fijn ontbijt te pakken. Maar ook als verantwoorde verjaardagstaart kan hiermee voor de dag komen.

 

Voedingswaarde per 1/8 deel: 207,5 kcal, 6,4 g vet, 20, 5 g koolhydraten, 3,8 g vezels, 15,1 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

60 g Dadels zonder pit (dit zijn er ongeveer 10)

150 g Havermout

Snufje zout

10 g Steviala Kristal Sweet vanille

30 g Gesmolten kokosolie

 

Bereidingswijze:

Doe de dadels zonder pit in een kommetje en schenk er kokend water op. Laat ze minimaal 15 minuten weken. Hierdoor worden ze zachter.

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 23 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de geweekte dadels uitlekken in een zeefje. Doe ze samen met alle overige ingreidenten in een keukenmachine. Maal tot een kruimig geheel. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem in het midden van de oven op een rooster 10 minuten.

Laat helemaal afkoelen voor je verder gaat.

 

Ingrediënten voor de kwarklaag:

10 Gelatineblaadjes (18 g)

500 g Vanillekwark van Jumbo

200 g Goldessa roomkaas light (Lidl)

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

10 g Steviala Kristal Sweet vanille

 

Bereidingswijze:

Vul een kom met koud water. Doe hier 1 voor 1 de gelatineblaadjes in. Laat ze weken.

Meng ondertussen in een andere kom de kwark, roomkaas, eiwitpoeder en Steviala Kristal Sweet vanille met elkaar tot een homogene massa.

Doe de geweekte gelatineblaadjes met aanhangend vocht in een kleine steelpan. Laat de gelatine op laag vuur smelten. Giet de gesmolten gelatine bij het kwarkmengsel. Roer direct goed door en stort het mengsel op de gebakken bodem.

Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven voor je de taart aansnijdt.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.