Voedingswaarde per 1/10 deel zonder de stoofpeertjes: 126,6 kcal, 2,5 g vet, 10 g koolhydraten, 2,3 g vezels, 16,2 g eiwit

Recept

Ingrediënten voor de bodem:

1 Courgette

1 Ei

30 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

25 g Steviala Ery-bronze of 3 g van een ander zoetmiddel

10 g Kokosmeel

3 g Love, peace&granola of kaneel of speculaaskruiden

1 g Zout

80 g Havermout

Bereidingswijze:

Voor dit recept gebruikte in een springvorm met een doorsnede van 20 cm, een slag je kleiner of groter kan ook.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met een (zero) bakspray, boter of kokosolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de uiteinden van de courgette en snijd deze in grote stukken. Doe alle ingrediënten, behalve de havermout, in een keukenmachine of blender. Maal tot een gladde massa. Doe de massa in een kom en spatel de havermout er door.

Stort het beslag in de springvorm en bak 20 tot 25 minuten in het midden van de oven op een rooster.

Laat de boden afkoelen.

Ingrediënten voor de kwarklaag:

500 g Magere kwark

200 g Roomkaas light

50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak

20 g Steviala Kristal sweet of 2 g van een ander zoetmiddel

10 blaadjes Gelatine (18 g)

3 g Kaneel

Bereidingswijze:

Week de blaadjes gelatine in een ruim bakje met koud water.

Meng de overige ingrediënten door elkaar in een ruime kom.

Haal de geweekte gelatineblaadjes uit het water en doe ze met aanhangend vocht in een steelpannetje. Zet het steelpannetje op laag vuur zodat de gelatine zachtjes smelt. Roer de gelatine door de kwarkmassa zodra het gesmolten is. Roer met een garde goed door.

Stort de kwarkmassa op de taartbodem en laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast.

Ik maakte de taart af met stukjes stoofpeer die ik van mijn lieve moeder kreeg. Een gekarameliseerd appeltje lijkt me ook lekker.

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.