Wie houdt er nou niet van een lekkere punt worteltaart? Heerlijk, maar niet zo verantwoord dat je het iedere dag kan eten. Deze variant wel! Hij doet het goed als ontbijt, vaak combineer ik het dan met wat kwark en vers fruit, maar ook als snack, bij een lekker kopje thee, is het genieten.

 

Recept

Ingrediënten
500 g Pompoenpuree of ongezoete appelmoes
250 g Cannellinibonen (Jumbo eigenmerk), uitgelekt en afgespoeld
200 g Wortels (geraspt)
6 Eiwitten (240 g)
50 g Havermeel
50 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
4 g Kaneel
2 g Zout
10 g Steviala Ery-Pure
100 g Rozijnen

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande randen in met een vetstof.
-Doe de pompoenpuree in een ruime kom.
-Maal de cannellinibonen samen met het eiwit fijn in een keukenmachine.
-Voeg dit mengsel toe aan de pompoenpuree.
-Roer even door met een lepel of pannenlikker.
-Voeg nu ook de wortelrasp, ultra fine oats, het eiwitpoeder, de kaneel, zout en Ery-pure toe.
-Roer goed door.
-Schep de rozijnen door het beslag en verdeel het beslag over de bakvorm.
-Bak de taart in het midden van de oven op een rooster in +/- 45 minuten gaar.
-Laat de taart afkoelen en snijd in 8 punten.
Je kan de punten per stuk invriezen.

 

 

Voedingswaarden per 1/8 deel
150,4 kcal
1,1 g vet
20,5 g koolhydraten
12,8 eiwit
4,6 g vezels

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.