We all love chocolate, don’t ya?! Ik in ieder geval wel hoor. Met recht durf ik te stellen dat ik een chocoholic ben. Dit verantwoorde chocoladetaartje met heerlijk knapperige walnoten on top maakt dat ik kan genieten van de smaak van chocolade zonder de calorieën van chocolade.

Super is natuurlijk dat er maar liefst 200 gram groente in verwerkt is. Neem dit taartje als ontbijt en je hebt je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente al binnen!

Ik heb de voedingswaarde met en zonder walnoten berekend. Ik weet namelijk dat er heel wat walnotenhaters zijn. Vervang ze gerust door een ander soort noot of laat ze weg.

 

Voedingswaarde met walnoten:427 kcal, 27 g vet, 15 g koolhydraten, 7 g vezels, 33 g eiwit.

 

Voedingswaarde zonder walnoten: 321 kcal, 17 g vet, 14 g koolhydraten, 7 g vezels, 30 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

1 Courgette

1 Ei (55 g)

15 g Amandelmeel

5 g Kokosmeel

20 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

10 g Cacao

Snufje zout

10 druppel Steviala chocolade*

15 g Walnoten

*Je kunt dit vervangen door een ander zoetmiddel.

 

Bereidingswijze:

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 10 cm met bakpapier. Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte hiervoor PAM spray zonder calorieën.

Rasp de courgette. Leg de courgetterasp in het midden van een schone theedoek. Wring de courgette uit tot en geen vocht meer uit komt. Ik hield 200 gram over.

Doe de courgetterasp samen met het ei, amandelmeel, kokosmeel, eiwitpoeder, cacao, zout en de Steviala druppels in een keukenmachine. Maal tot een gladde massa. Stort het beslag in het bakvormpje en leg de walnoten bovenop.

Bak het taartje 14 minuten op 175 graden in de airfryer of 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.