Zoals veel van mijn recepten ontstond het idee voor deze taartjes tijdens het sporten. Ik deed mijn warming-up op de crosstrainer en ineens was het idee daar! De rest van de training liet het me niet los en eenmaal thuis dook ik met mijn sportkleding nog aan de keuken in om deze skinny taartjes te bakken. Een waar genot kan ik wel zeggen, zeker toen ik de voedingswaarde berekende en dus met een gerust hart taartje nummer twee naar binnen kon schuiven.

 

Voedingswaarde per taartje: 191 kcal, 8 g vet, 9,5 g koolhydraten, 5 g vezels, 16,5 g eiwit

 

Recept voor 2 taartjes

Ingrediënten:

30 g Eiwitmeel*

10 g Eiwitpoeder met chocolade- of vanillesmaak

3 g Cacao

Snufje zout

1 Eiwit (35 g)

20 g Amandelpasta/notenboter/pindakaas

100 ml Magere melk

1/4 verpakking Jello Chocolate fudge

*Een ander meelsoort kan ook. De voedingswaarde veranderen dan wel.

 

Bereidingswijze:

Vet 2 bakvormpjes met een doorsnede van 9 cm in met een vetstof. Ik gebruikte de calorie vrije PAM spray.

Meng eiwitmeel, eiwitpoeder, cacao en zout in een ruime kom.

Voeg het eiwit en de amandelpasta toe. Kneed dit tot een deeg.

Deel het deeg in 2 gelijke stukken en druk het uit in de 2 bakvormpjes, zodat er twee deegbakjes ontstaan.

Bak de deegbakjes +/- 5 minuten op 175 graden in de airfryer of 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Laat de deegbakjes afkoelen.

Meng voor de chocoladepudding de puddingpoeder met de magere melk. Laat dit 5 minuten staan zodat het bindt. Verdeel dan de pudding over de 2 deegbakjes.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.