Wat een feest was het de morgen dat ik dit taartje als ontbijt verorberde. Het was een maandagochtend, het begin van een nieuwe week en hoe start je die beter dan met chocoladetaart?! En dan wel een verantwoorde, maar zeker niet minder lekkere, variant. Kijk even goed naar het middelste deel van het taartje… Zo smeuïg! Geloof me, dit wil jij ook!

Voedingswaarde: 295 kcal, 14,3 g vet, 5,8 g koolhydraten, 9,3 g vezels, 30,4 g eiwit

Recept

Ingrediënten:

20 g Amandelmeel

5 g Kokosmeel

10 g Eiwitpoeder met chocoladesmaak

10 g Steviala Kristal Sweet

7 g Cacao

3 g Choco Loco kruiden*

1 g Zout

1 Ei (55 g)

2 Eiwitten (70 g)

5 g Pure chocolade

*Je kan dit vervangen door cacao

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden of gebruik de airfryer, dan is voorverwarmen niet nodig.

Voor dit recept heb je een kleine bakvorm nodig met een doorsnede van 10 a 12 cm. Bekleed het bakvormpje met bakpapier of vet het in.

Weeg alle droge ingrediënten, behalve de pure chocolade, af in een ruime kom en roer dit even met een garde door elkaar. Voeg het ei en de eiwitten toe en roer dit door de droge ingrediënten. Stort het beslag in het bakvormpje.

Hak de chocolade in kleine stukjes en verdeel dit over dit taartje.

Bak het taartje +/- 20 minuten in het midden van de oven op een rooster. Of bak het taartje +/- 15 minuten op 175 graden in de airfryer. Het taartje is klaar als het stevig, maar niet hard aanvoelt wanneer je het indrukt.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.