Dit heerlijke chocoladetaartje is gemaakt met de pure Melties van Steviala. Dit is suikervrije chocolade zonder bittere nasmaak. Het is dus eindelijk gewoon suikervrije chocolade die wel echt te eten is! En nee, ik word niet betaald door Steviala. Ik ben oprecht fan van dit merk. In het taartje gaan dan ook amandelmeel meel en vanillesuiker vervanger van dit merk. Ik at de helft van het taartje als ontbijt, het vulde me goed. Een kwart van het taartje at ik de volgende dag bij een kop thee en het laatste stukje was voor de Man, die altijd erg sceptisch is wanneer ik bak zonder “echte” suiker, maar dit kon zijn goedkeuring wegdragen hoor!
De voedingswaarden zijn voor het hele taartje, dan kun je zelf bepalen in hoeveel stukken jij het deelt.

 

 

Recept

 

Ingrediënten
50 g Dark Chocolate Melties
1 Ei
50 g Magere kwark met yoghurt vanille (Jumbo)
40 g Amandelmeel
10 g Steviala Kristal sweet vanille

 

Bereidingswijze
-Vet een springvormpje met een doorsnede van 10 tot 12 cm in met boter en bekleed eventueel met bakpapier.
-Smelt de melties au bain marie.
-Laat de chocolade enigzins afkoelen en voeg dan het ei, kwark, amandelmeel en Steviala Kristal sweet vanille toe.
-Roer tot een glad beslag en stort het in het springvormpje.
-Bak het taartje in de airfryer in +/- 10 minuten gaar op 170 graden. Of bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden in +/-18 minuten gaar.

 

Voedingswaarden
566 kcal
44 g vet
7 g koolhydraten
26 g vezels
21 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.