Met een voorraadje pompoenpuree kun je alle kanten op. Ik heb altijd wel een blikje pompoenpuree in de kast of wat zelf gemaakte pompoenpuree in de vriezer. Ik maak er Fluffy Pumpkin Pancakes van, bak een worteltaart met als basis pompoenpuree of draai snel dit koolhydraatarme taartje in elkaar dat ik als ontbijt eet. Pompoen heeft van zichzelf al een zoet smaak en is mede daardoor ideaal om als basis te gebruiken voor je baksels. Maar ook in hartige gerechten kan het natuurlijk goed gebruikt worden. Kortom een veelzijdige groente waar ik veel liefde voor voel!
Dit taartje maak je dus in een handomdraai en vind ik ideaal om als ontbijt te nemen. Ik doe er dan meestal een schepje kwark en wat vers fruit op.

De voedingswaarden zijn voor het hele taartje.

 

 

Recept

Ingrediënten
225 g Pompoenpuree
1 (50 g) Ei
20 g Amandelmeel
10 g Eiwitpoeder met vanillesmaak
10 g Steviala Kristal sweet vanille

 

Bereidingswijze
– Bekleed de bodem van een mini springvorm (10 cm) doorsnede met bakpapier en vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruik PAMspray.
– Doe alle ingredienten in een kom en meng ze door elkaar.
– Schep het beslag in de springvorm.
– Bak het taartje +/- 12 minuten in de airfryer op 175 graden of +/- 20 minuten in een heteluchtoven die voorverwarmd is tot 180 graden.

 

Voedingswaarden
254 kcal
16 g Vet
5 g Koolhydraten
20 g Eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.