Deze no baked taartjes staan in een mum van tijd in je koelkast. Lekker eiwitrijk, waardoor het ideaal is als kickstart ontbijt. Garneer het af met wat vers fruit, chocolade, zaden, pitten en/of nootjes.

 

Recept

Ingrediënten voor 4 taartjes
40 g Muesli
20 g Roombooter
1 blaadje Gelatine
150 g Isey Skyr bosvruchten
10 g Steviala ery-pure
50 g Goldessa cream cheese light

 

 

Bereidingswijze
-Maal de muesli fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine, dan kun je het ook fijn hakken met een mes. Doe het in een schaaltje.
-Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. De boter mag niet bruin worden.
-Meng de gesmolten boter door de fijne muesli. Roer goed door elkaar.
-Verdeel het mengsel over 4 cupcake vormpjes.
-Week het blaadje gelatine in koud water tot het zacht is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
-Meng de skyr met de Steviala ery-pure.
-Doe de roomkaas in een klein steelpannetje en warm het heel zachtjes op laag vuur op.
-Haal het geweekte gelatine blaadje uit het water en voeg het met aanhangent vocht toe aan de warme roomkaas.
-Roer tot de gelatine gesmolten is en voeg het dan toe aan de skyr. Gebruik een pannenlikker om alles uit de pan te halen.
-Meng snel en goed.
-Verdeel het mengsel over de bodems, strijk glad en zet minimaal 1,5 uur in de koelkast.
-Snijd voorzichtig met een mensje langs de randen wanneer je de taartjes uit de vormpjes haalt.

 

Voedingswaarden per taartje zonder garnering
113,5 kcal
6 g vet
7,8 g koolhydraten
0,8 g vezels
6,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.