Pompoen is een veelzijdig product met intens fijne voedingswaarde en daarom gebruik ik het veel in mijn baksels om volume te creëren en dat is fijn als je net als ik graag “veel” eet.

 

Basisrecept

Ingrediënten
200 g Pompoenpuree
1 Eiwit maat L (38 g)
17 g Eiwitpoeder (whey) met vanille smaak

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed een 1 persoonsbakvormpje met bakpapier. Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
-Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meg met behulp van een lepel door elkaar.
-Schep het beslag in het bakvormpje.
-Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.
-Laat het taartje rustig in het bakvormpje afkoelen.
Je kunt het taartje zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

Voedingswaarden
110 kcal
0,9 g vet
4,4 g koolhydraten
19,5 g eiwit
2,8 g vezels

 

Uiteraard kan je met dit basisrecept eindeloos variëren. Zo kun je:
-een andere smaak eiwitpoeder gebruiken;
-kaneel en/of koelkruiden toevoegen;
-gedroogd fruit als stukjes vijg, rozijnen of stukjes dadel toevoegen;
-vers en/of diepvriesfruit aan het beslag toevoegen;
-wortelrasp, appel, kaneel en stukjes walnoot toevoegen;
-nootjes door het beslag roeren of over het taartje strooien voor het bakken;
-het taartje garneren met kwark, yoghurt, fruit, nootjes, stukjes chocolade, etc.

 

 

 

Pompoentaartje met kaneel en peer

Ingrediënten
200 g Pompoenpuree
1 Eiwit maat L (38 g)
17 g Eiwitpoeder (whey) vanille smaak
1 g Kaneel
1/2 Peer (geschild en in stukjes gesneden)

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed een 1 persoons bakvormpje met bakpapier. Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
-Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meg met behulp van een lepel door elkaar.
-Voeg de stukjes peer toe en roer even door.
-Schep het beslag in het bakvormpje.
-Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 35 minuten gaar.
-Laat het taartje rustig in het bakvormpje afkoelen.
Je kan het taartje zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

 

 

Vanille-kaneel-pompoentaartje met kokosmeel

 

 

Ingrediënten
175 g Pompoenpuree
1 Eiwit maat L (39 g)
12 g Eiwitpoeder (whey) met vanille smaak
5 g Kokosmeel
1 g Kaneel

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Bekleed een 1 persoonsbakvormpje met bakpapier. Tip: maak een prop van het bakpapier, maar het goed nat onder de kraan en knijp goed uit. Haal de prop uit elkaar. Het bakpapier is nu zacht/slap en vormbaar.
-Weeg de ingrediënten af in een ruime kom en meg met behulp van een lepel door elkaar.
-Schep het beslag in het bakvormpje.
-Bak het taartje in het midden van de oven op een rooster in +/- 30 minuten gaar.
-Laat het taartje rustig in het bakvormpje afkoelen.
Je kan het taartje zeker 3 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook.

 

 

Voedingswaarden
106 kcal
1,3 g vet
4,9 g koolhydraten
6,5 g eiwit
4,9 g vezels

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.