Rabarber, ik vind het heerlijk! Het doet me denken aan de prakkies die ik vroeger bij mijn oma at. Soms kregen we rabarbermoes bij ons warme prakkie en soms ook bovenop onze yoghurt met vla, hhhmmmm! Mijn oma maakte het uiteraard met kilo’s suiker. Mijn variant van de rabarbermoes is een stuk verantwoorder en ook nog eens heel makkelijk om te maken. En rabarbermoes kan heel goed gebruikt worden in lekkere baksels, zoals in mijn rabarber taartje. Ik bakte er direct 3, want ze zijn wel 5 dagen houdbaar in de koelkast en invriezen gaat ook heel goed.

 

 

Recept

 

Ingrediënten voor 3 taartjes
1 blikje Cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt (250 g) Ik gebruik de cannellinibonen van Jumbo eigenmerk
5 Eiwitten (160 g)
50 g Eiwitpoeder (whey) met vanille smaak
30 g Kokosmeel
10 g Steviala Ery-Pure of 2 g van een ander zoetmiddel
200 g Rabarbermoes*
150 g Magere Franse kwark (Jumbo)
150 g Rabarbermoes*

 

Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 175 graden.
-Bekleed drie 1 persoons bakvormpjes met bakpapier. Tip: maak een prop van een stuk bakpapier. Houd deze onder de kraan en maak goed nat. Knijp de prop bakpapier goed uit. Het is nu een slap stuk papier geworden dat je makkelijk in het bakvormpje kan leggen.
-Maal de cannellinibonen, eiwitten, eiwitpoeder, ontvette kokosmeel en Ery-Pure tot een glad beslag in een keukenmachine, blender of met de staafmixer. -Doe de massa in een ruime kom en spatel de rabarbermoes er door heen.
-Verdeel het beslag over de 3 bakvormpjes.
-Maak in ieder taartje een kuiltje.
-Doe de kwark en de rabarbermoes in een kom en meng dit even door elkaar.
-Schep in ieder kuiltje een flinke hoeveelheid rabarberkwark.
-Bak de taartjes in +/- 30 minuten, in het midden van de oven op een rooster, gaar.

 

*Rabarbermoes: Gebruik bij voorkeur rode rabarber stengels. Deze zijn zoeter dan de groene variant.
Snijd de uiteinden van de stengels. Deze zijn meestal een beetje uitgedroogd. Snijd de rabarber stengels in stukken van +/- 2 cm. Doe de stukjes in een zeef of vergiet en was deze goed onder de koude kraan. Laat even uitlekken en doe de stukjes vervolgens in een ruime kookpan. Voeg zoetstof toe naar smaak.
Kook de rabarber op een klein pitje, langzaam tot een moes. Er hoeft geen deksel op de pan. Roer wel regelmatig. Als de moes wat te dun is kan je deze een beetje laten inkoken.
Laat de moes afkoelen en bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. De rabarbermoes kan ook heel goed ingevroren worden.

 

 

Voedingswaarden per taartje
237,3 kcal
2,7 g vet
15,3 g koolhydraten
10,8 g vezels
31,8 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.