Roze, de kleur van de liefde. Dit taartje maakte ik voor Valentijnsdag. Voor mezelf welteverstaan, want zelfliefde is net zo belangrijk, nee nog belangrijker dan de liefde die je krijgt van je naasten.
Wees dus lief voor jezelf en ontbijt met dit liefelijke taartje.

 

Recept

 

Ingrediënten
30 g Muesli*
5 g Steviala Sweet&Gold
3 g Kokosolie
50 g Rood fruit uit de vriezer of vers
150 g Magere kwark
10 g Steviala Kristal Sweet Vanille
1 blaadje Gelatine

*Ik gebruikte de Valentijsmuesli van MyMuesli. Voel je vrij ieder ander soort te gebruiken.

 

 

Bereidingswijze
-Vet een eenpersoons springvormpje in met PAM spray of een andere vetstof.
-Doe de muesli in een schaaltje.
-Smelt de kokosolie samen met de sweet&gold in een steelpannetje op heel laag vuur.
-Meng dit door de muesli en vorm hier een bodem van die je stevig aandruk in het springvormpje.
-Bak de bodem 4 minuten in de airfryer op 200 graden of 6 minuten in de oven op 220 graden.
-Week het gelatineblaadje 5 minuten in een kommetje met koud water.
-Meng rood fruit met kwark en Kristal Sweet Vanille.
-Doe het geweekte gelatineblaadje met aanhangend vocht in het steelpannetje waarin je de kokosolie hebt gesmolten.
-Zet op heel laag vuur en smelt de gelatine.
-Schraap de gesmolten gelatine met behulp van een pannenlikker uit het pannetje en voeg het toe aan de kwark.
-Roer snel en goed oor. De gelatine geleerd snel in de koude kwark!
-Stort het kwarkmengsel op de bodem in het springvormpje.
-Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
-Garneer het taartje eventueel af met wat jij lekker vindt.

 

Voedingswaarden zonder toppings
257 kcal
7 g vet
27 g koolhydraten
9 g vezels
19 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.