Ik ontdekte iets nieuws: psylliumvezels. Gedroogde vezels van de plant Plantago Ovata die in staat zijn 10x hun eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen. De vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en vervangen in dit recept het meel waardoor het koolhydraat-arm is.

 

 

 

Recept

Ingrediënten
1 Ei maat M (50 g)
100 g Magere kwark
15 g Eiwitpoeder
10 g Steviala Kristal Sweet vanille of een beetje van een ander zoetmiddel
4 g Psylliumvezels
40 g Blauwe bessen

 

Bereidingswijze
-Bekleed de bodem van een klein springvormpje (10 cm doorsnede) met bakpapier.
-Vet de opstaande rand in met een vetstof. Ik gebruikte PAM spray.
-Maak een beslag van het ei, kwark, eiwitpoeder, zoetmiddel en de psylliumvezels.
-Spatel als laatst de blauwe bessen erdoor.
-Schep het beslag in het springvormpje.
-Bak het taartje in de airfryer op 175 graden in 15 minuten of in een voorverwarmde oven op 200 graden.

 

Voedingswaarde
184 kcal
5 g Vet
8 g Koolhydraten
4 g Vezels
26 g Eiwi

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.