door Emily Kemp | Pap, Vegan
Bloemkoolpap, het klinkt nou niet direct aantrekkelijk, maar geloof me, het is heerlijk! Zelfs de grootste bloemkoolhaters zullen hier van genieten. Bovendien kan je er eindeloos mee variëren door middel van het gebruik van verschillende smaken eiwitpoeder (whey). Het...
door Emily Kemp | Vegan
Ik vind chiazaad grappig spul. Deze zaadjes zijn namelijk in staat heel veel vocht te binden. De harde zaadjes veranderen door het absorberen van het vocht van hard naar gelei-achtig. Deze chiazaadpudding is een heerlijk ontbijtje dat je de avond vooraf maakt, zodat...
door Emily Kemp | Ontbijt, Vegan
Heb je moeite met het eten van 250 gram groente per dag? Probeer dan wat vaker groente te verwerken in je ontbijt. Dat deed ik bij deze heerlijk chiazaadpudding. Rode biet is een groente met een zoetige, aardse smaak. Deze combineert mooi met chocolade en vers fruit....
door Emily Kemp | Vegan
De combinatie warm-koud is favoriet bij mij en als er dan ook nog een crunchy element bij zit ben ik een gelukkig mens. Dit super simpele ontbijtje is in een handomdraai gemaakt en een hartverwarmende start van de dag. Recept Ingrediënten 1 Peer 2 g...
door Emily Kemp | Vegan
Bloemkool is een veelzijdige groente. Hier op mijn site vind je tal van receptjes waarin bloemkool een hoofdrol speelt. De fijne voedingswaarde zijn een mooie bijkomstigheid. Geroosterde bloemkool kan goed een onderdeel zijn van een maaltijd. Verwerkt worden in een...
door Emily Kemp | Ontbijt, Ook lekker zoet, Vegan
Een appeltje eten als snack is natuurlijk een prima plan, maar het kan lekkerder! Dit gevulde appeltje heb je binnen een mum van tijd in de oven of airfryer staan en is toch net iets feestelijker dan een appel uit het vuistje. Recept Ingrediënten 1 Appel...
door Emily Kemp | Ontbijt, Vegan
We all love pizza! Wat te denken van een heerlijke zoete pizza in de morgen. Een perfect begin van de dag. Dit is een super simpel, lekker en verantwoord recept, voor een zoete pizzabodem zonder fratsen. De pizzabodem kan je na het bakken toppen met alles wat jij...
door Emily Kemp | Ontbijt, Vegan
Na de ovenbaked zoats en ovenbaked pumpkin proats bedacht ik dat dit toch ook moest kunnen met bloemkool. En jawel, dat smaakt prima. Ik geniet, zeker tijdens de koude winterochtenden, heerlijk van dit warme ontbijtje en eet het eigenlijk ook best vaak als lunch. Het...
door Emily Kemp | Ontbijt, Vegan
Liefde voor pompoen! Pompoen heeft geniale voedingswaarden. Dit gecombineerd met havermout en eiwitpoeder geeft een heel heel heel fijn warm ontbijt dat je voor langere tijd vult. Recept Ingrediënten 250 g Pompoenpuree 25 g Havermout 17 g...
door Emily Kemp | Ontbijt, Vegan
Oven baked zoats proats, een mond vol en misschien wat raadselachtig. Zoats proats is niets meer dan een mengsel van courgette, havermout, eiwitpoeder (whey) en melk of water. Het oog niet direct heel aantrekkelijk, maar geloof me als ik zeg dat het heerlijk smaakt!...
door Emily Kemp | Pap, Vegan
Een heerlijke start van de dag! Dit ontbijtje zet je de avond vooraf klaar in de koelkast. ‘s Morgens ben jij in een mum van tijd ready to go met je power breakie. Recept Ingrediënten 20 g Chiazaad 20 g Havermout 150 ml Melk (kies een soort...
door Emily Kemp | Avondeten, Vegan
Pastinaak is 1 van de vergeten groenten die tegenwoordig weer goed verkrijgbaar is. Onder andere op de markt, maar ook bij alle bekende supermarkten zijn de witte wortels verkrijgbaar. Recept Ingrediënten Pastinaken Olijfolie Zeezout Cayennepeper...
door Emily Kemp | Pap, Vegan
Pompoen is een heel veelzijdig product met intens fijne voedingswaarde en daarom gebruik ik het veel in mijn recepten om volume te creëren en dat is fijn als je net als ik graag “veel” eet. Pompoenpap kun je zowel warm als koud eten. Ik vind het lekker de...
door Emily Kemp | Muffins en Cupcakes, Vegan
Rabarber is een aparte groente. Door de fris zurige smaak lijkt het op fruit en kan het mooi combineren met andere fruitsoorten. In dit recept heb ik gekozen voor de combinatie rabarber en banaan, omdat banaan een mooie zoete tegenhanger is. In dit recept gebruik ik...
door Emily Kemp | Pap, Vegan
Het verwerken van groenten in zoete gerechtjes vind ik tof. Rode bietjes zijn licht zoet en dus zeker geschikt om te verwerken in papjes, taarten en cakes. Daarnaast zijn ze rijk aan vezels, wel 29 g per 100 g, wat dus zorgt voor een verzadigd gevoel, zeker samen met...
door Emily Kemp | Ontbijt, Vegan
Een heerlijk zomers ontbijt waar je zeker je bed voor uit wil komen. Recept Ingrediënten 140 g Bosvruchten uit de vriezer* 200 g Alpro sojayoghurt ongezoet 20 g Muesli** 32 g Banaan 60 g Aardbeien 100 g Blauwe bessen * Ik gebruikte...
door Emily Kemp | Bananenbroden, Muffins en Cupcakes, Vegan
Deze vegan muffins bak ik nu al weken achtereen. De Man is er nogal dol op en ik lust ze ook erg graag. Bovendien zijn ze super simpel om te maken dus staan ze ook in een handomdraai in de oven. Weinig moeite, top resultaat! Recept Ingrediënten 4...
door Emily Kemp | Muffins en Cupcakes, Vegan
Deze muffins zijn ideaal om mee te nemen naar school of werk. Je kunt ze goed invriezen zodat je altijd een gezond ontbijt voor het grijpen hebt liggen. Recept Ingrediënten 2 kleine Overrijpe banaantjes (165 g zonder schil) 500 g Pompoenpuree 100 g Muesli 15 g...
door Emily Kemp | Avondeten, Vegan
Een veganistisch gerecht dat goed als hoofdgerecht kan maar zeker ook als bijgerecht voor mensen die wel vis en vlees eten. Het is even wat werk, maar met dit gerecht steel je zeker weten de show. Recept Ingrediënten 1 Bloemkool* 8 g Blanke...
door Emily Kemp | Bananenbroden, Vegan
Een bananenbrood zonder gluten en zuivel, maar met een fijne structuur en boordevol smaak. Het geeft je energie en een glimlach op je gezicht. Recept Ingrediënten 4 Overrijpe bananen 150 ml Becel Amandelmelk 40 g Glutenvrij havermout* 50 g...
door Emily Kemp | Vegan
Traditioneel wordt hummus van kikkererwten gemaakt. Ik maakte deze hummus van witte bonen, oftewel cannellinibonen, deze hebben iets gunstigere voedingswaarden. Hummus is lekker als beleg op een broodje of cracker, maar doet het ook goed als dip bij rauwe- of...
door Emily Kemp | Pap, Vegan
Zoats proats is niets meer dan een papje van courgette, havermout, eiwitpoeder (whey) en water. Het oog niet direct heel aantrekkelijk, maar geloof me als ik zeg dat het heerlijk smaakt! Het is daarbij ook nog eens een heel verantwoord begin van de dag en ook heel...
door Emily Kemp | Avondeten, Vegan
Curry is een ideaal gerecht om restjes groente in te verwerken. Dit recept ontstond dan ook vanuit de restjes die ik nog vond in de groentelade. Voel je vooral vrij te variëren met ingrediënten. De hoeveelheden zijn voor 2 a 3 porties. Recept Ingrediënten: 1 Ui...
Recente reacties