Bloemkoolpap

 

Bloemkoolpap, het klinkt nou niet direct aantrekkelijk, maar geloof me, het is heerlijk!

Zelfs de grootste bloemkoolhaters zullen hier van genieten.

Bovendien kan je er eindeloos mee variëren door middel van het gebruik van verschillende smaken eiwitpoeder (whey). Het toevoegen van kaneel, koekkruiden, cacao, vers fruit, gedroogd fruit, noten, kwark en plantaardige yoghurt.

 

Recept 

Ingrediënten:

200 g Bloemkoolpuree*

17 g Veganistisch eiwitpoeder met een smaakje

 

 

 

 

 

 

 

Bereidingswijze:

Meng de bloemkoolpuree met het eiwitpoeder.

Als je bloemkoolpuree koud is kan je de pap opwarmen in de magnetron of pannetje, maar ook koud is de pap lekker.

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om pap van te maken.

 

 

Chocolade bloemkoolpap

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Bloemkoolpuree*

17 g Veganistisch eiwitpoeder met vanille- of chocoladesmaak

3 g Cacao

 

Bereidingswijze:

Meng de bloemkoolpuree met het eiwitpoeder en de cacao.

Als je bloemkoolpuree koud is kan je de pap opwarmen in de magnetron of pannetje, maar ook koud is de pap lekker.

 

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om pap van te maken.

 

 

Appeltaart bloemkoolpap

 

Recept

Ingrediënten:

200 g Bloemkoolpuree

17 g Veganistisch eiwitpoeder met vanillesmaak

2 g Kaneel

1/2 Appel (in stukjes)

 

Bereidingswijze:

Meng de bloemkoolpuree met het eiwitpoeder en kaneel. Als je bloemkoolpuree koud is kan je de pap opwarmen in de magnetron of pannetje, maar ook koud is de pap lekker.

Je kunt de stukjes appel even opwarmen in de magnetron of bakken in een koekenpan, maar ook koud is mogelijk.

Schep eventueel een laagje sojayoghurt (ik gebruikte Alpro sojayoghurt naturel) op de al dan niet warme bloemkoolpap en maak vervolgens af met de stukjes appel.

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om pap van te maken.