Chiazaadpudding

 

Ik vind chiazaad grappig spul. Deze zaadjes zijn namelijk in staat heel veel vocht te binden. De harde zaadjes veranderen door het absorberen van het vocht van hard naar gelei-achtig.

Deze chiazaadpudding is een heerlijk ontbijtje dat je de avond vooraf maakt, zodat de zaadjes voldoende tijd hebben het vocht te binden.

's Morgens kan je de pudding aftoppen met alles wat jij lekker vindt.

 

Voedingswaarde zonder garnituur: 236 kcal, 10,9 g vet, 9,4 g koolhydraten, 5,6 g vezels, 20,7 g eiwit

 

Recept

Ingrediënten:

250 g Sojayoghurt

10 g Veganistisch eiwitpoeder*

15 g Chiazaad

5 druppels Zoetstof*

*optioneel

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten door elkaar in een bakje, potje of schaaltje. Dek af en laat een nachtje in de koelkast staan.

Lekker met vers fruit, muesli, granola, noten, zaden of een fratjes pindakaas. Maak er jouw feestje van.