Heb je moeite met het eten van 250 gram groente per dag? Probeer dan wat vaker groente te verwerken in je ontbijt. Dat deed ik bij deze heerlijk chiazaadpudding. Rode biet is een groente met een zoetige, aardse smaak. Deze combineert mooi met chocolade en vers fruit.

Het proberen waard!

Dit ontbijt maak je de avond vooraf al klaar. De chiazaadjes hebben namelijk wat tijd nodig om vocht te absorberen waardoor er een pudding ontstaat. Ik deed de pudding in een weckpot. dat maakt het ideaal als ontbijt to go.

 

 

Recept

Ingrediënten
200 g Rode biet (gekookt en geschild)
100 ml Magere melk
20 g Veganistisch eiwitpoeder met chocoladesmaak
20 g Chiazaad
Steviala druppeltjes naar behoefte

 

Bereidingswijze
-Snijd de rode biet in stukken.
-Maal de rode biet samen met de melk en het eiwitpoeder tot een gladde massa. Dit kan in een blender, keukenmachine of met een staafmixer.
-Roer er vervolgens de chiazaadjes en Steviala druppeltjes naar smaak doorheen.
-Giet het geheel over in een weckpot of kommetje en laat het een nachtje in de koelkast staan.

Ik maakte de pudding ‘s morgens af met wat Alpro Go on en vers fruit.

Voedingswaarde
288 kcal
9,6 g vet
18 g koolhydraten
11,1 g vezels
25,9 g eiwit

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.