Liefde voor pompoen! Pompoen heeft geniale voedingswaarden. Dit gecombineerd met havermout en eiwitpoeder geeft een heel heel heel fijn warm ontbijt dat je voor langere tijd vult.

 

 

 

Recept

Ingrediënten
250 g Pompoenpuree
25 g Havermout
17 g (Veganistisch) eiwitpoeder (bijvoorbeeld met vanillesmaak)
1/2 Appel (60 g)
1 g Kaneel

 

Bereidingswijze
-Ik zet dit ontbijtje de avond vooraf alvast klaar in de koelkast. Zo heeft het havermout de tijd om vocht te absorberen en zacht te worden.
-Meng de pompoenpuree, havermout en eiwitpoeder met elkaar in een ovenbestedig bakje/schaaltje.
-Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.
-Leg de halve plakjes appel op de pumpkin proats.
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Zet de pumpkin proats in het midden van de oven op een rooster.
-Bak de pumpkin proats tot de bovenkant mooi bruin gekleurd is en er een knapperig randje ontstaan is. Bij mij duurde dit ongeveer 30 minuten, maar iedere oven is anders, dus hou het even in de gaten.
-Haal de pumpkin proats uit de oven en strooi er kaneel over.

Tip: Het is ook lekker wat rozijntjes door de pumpkin proats te roeren of maak het geheel, na het bakken, af met een dikke lepel sojayoghurt of Alpro Go on.

Voedingswaarden
220 kcal
2,9 g vet
29,7 g koolhydraten
8,2 g vezels
17,8 g eiwit

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.