Na de ovenbaked zoats en ovenbaked pumpkin proats bedacht ik dat dit toch ook moest kunnen met bloemkool. En jawel, dat smaakt prima. Ik geniet, zeker tijdens de koude winterochtenden, heerlijk van dit warme ontbijtje en eet het eigenlijk ook best vaak als lunch. Het liefst met een lekkere lepel pindakaas bovenop.

 

Voedingswaarde zonder de pindakaas: 207 kcal, 1,6 g vet, 19,9 g koolhydraten, 11,5 g vezels, 24,8 g eiwit

 

Recept

Ingredeinten:

400 g Bloemkoolpuree*

15 g Havermout

20 g Veganistisch Eiwitpoeder met vanillesmaak

10 g Steviala Kristal Sweet of 2 g van een ander zoetmiddel

 

Bereidingswijze:

Wanneer je in het bezit bent van een airfryer dan kan je deze ovenbaked proats hierin bakken. Heb je geen airfryer, verwarm de oven dan voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten met elkaar in een ovenvast schaaltje.

Bak de cauliflower proats +/- 25 minuten in de oven.

Bak de cauliflower proats +/- 25 minuten op 155 graden in de airfryer. De baktijd en -temperatuur is wel afhankelijk van het merk van de airfryer. Ik heb een Philips XL.

 

Het is ook lekker kaneel en/of koekkruiden toe te voegen aan de proats. Heb je veel trek of behoefte aan meer koolhydraten dan kan je gerust meer havermout toevoegen.

Na het bakken kan je de proats aftoppen met bijvoorbeeld pindakaas, Nutella pasta, noten en/of fruit.

 

* Bloemkoolpuree: bloemkoolpuree maak je door roosjes bloemkool goed gaar te koken in water, dit af te gieten en fijn te stampen met een stamper of gebruik een staafmixer. De bloemkoolpuree blijft in een afgesloten bakje wel 5 dagen goed in de koelkast en ook invriezen kan. Zo kun je steeds een hoeveelheid bloemkoolpuree afwegen en gebruiken om pap van te maken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.