Pastinaakfrieten

 

Pastinaak is 1 van de vergeten groenten die tegenwoordig weer goed verkrijgbaar is. Onder andere op de markt, maar ook bij alle bekende supermarkten zijn de witte wortels verkrijgbaar.

 

Recept

Ingrediënten:

Pastinaken

Olijfolie

Zeezout

Cayennepeper

Eventueel andere kruiden naar keuze

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Schil de pastinaken en snijd de uiteinden eraf.

Snijd de pastinaken in frieten en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

Besprenkel de frieten met olijfolie, bestrooi met zeezout, cayennepeper en eventueel andere kruiden. Je kan denken aan paprikapoeder, gemalen komijn, ras el hanout, etc.

Hussel alles, met de hand,  goed door elkaar en verdeel de frieten netjes over de bakplaat.

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak tot ze goudbruin van buiten en zacht van binnen zijn. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de frieten en iedere oven is weer anders. Meestal duurt het tussen de 30 en 40 minuten.

 

De pastinaakfrieten kunnen ook in de airfryer bereidt worden.