Traditioneel wordt hummus van kikkererwten gemaakt. Ik maakte deze hummus van witte bonen, oftewel cannellinibonen, deze hebben iets gunstigere voedingswaarden.

Hummus is lekker als beleg op een broodje of cracker, maar doet het ook goed als dip bij rauwe- of geroosterde groenten.

 

 

Recept

Ingrediënten
125 g Cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
1 teentje Knoflook (2 g)
25 g Tahini (sesampasta)*
10 g Citroensap (mag uit en flesje)
15 g Olijfolie
20 g Water
2 g Zout
2 g Gemalen Komijn
Snufje cayenne peper

*Verkrijgbaar bij alle Turkse supermarkten.

 

Bereidingswijze-
Maak het teentje knoflook schoon.
-Weeg alle ingrediënten af en maal alles tegelijk fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maal tot er een homogene massa ontstaan is. Doe de hummus in een bakje en garneer af met nog wat gemalen komijn en cayenne peper.

Lekker met Geroosterde bloemkool.

 

Voedingswaarde voor het hele recept (+/- 4 porties)
417 kcal
30,8 g vet
14,4 g koolhydraten
9,1 g vezels
15,8 g eiwit

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.